Fürdőmánia

Fürdőmánia

Nyitnak a strandok! Hozd formába magad!

3 fontos tipp

2019. április 26. - fürdőmánia

Természetesen télen is lehet járni uszodába, szaunába, termálfürdőbe, de a vízpartra mégiscsak inkább a melegebb hónapokban vágyik az ember. Jól esik ilyenkor közvetlenül érintkezni az elemekkel: a vízzel, a széllel, a napfénnyel, de még a napozóágy műanyagjával is, csak ne kelljen több réteg ruhát viselni végre. Persze ügyelni kell arra, hogy nehogy felkészületlenül érjen a régóta várt strandszezon! Hamarosan nyitnak a budapesti strandok kültéri részei! Hogyan készülj a vízparti lazulásra?

image003.png1) Csínján a napozással!

Nagyon fontos, hogy az első strandolások során csak rövid ideig menjünk a napra. A bőrben található pigmentsejteknek időt kell hagyni ahhoz, hogy kellő védelmet alakítsanak ki a nap káros sugarai ellen. Bőrünknek szüksége van az éltető napfényre, de veszélyt is tartogathat a mértéktelen napozás, ezért fokozatosan szoktassuk hozzá a bőrünket a nyári naphoz! Ha már tavasszal is élünk a strandolás áldásaival, akkor is legyünk óvatosak, hiszen a márciusi, áprilisi napon is le lehet égni. Ezért ilyenkor is csak naponta 10-15 percet töltsünk a tűző napon, és vegyük figyelembe a napozáskor szokásos tényezőket: a bőrtípusunkat, azt, hogy délben, vagy ettől eltérő időpontban szeretnénk a napon tartózkodni, de még az is számít, hogy van-e víz a közelünkben, aminek fényvisszaverő hatása megsokszorozza a nap erejét. Értelemszerűen inkább válasszuk a reggeli vagy a délutáni órákat a napozáshoz, és ilyenkor, kora tavasszal is érdemes napvédő krémet használni, ami segít abban, hogy ne érje sokkhatásként a bőrünket a nagyerejű napfény!

pexels-photo-257832.jpeg

 2) Mozogd formába magad!

Felmérések szerint az emberek önértékelésének egyik legfontosabb szempontja a súlyuk. Ez nem meglepő, hiszen komplett iparágak épülnek az emberek súlyproblémáira, illetve a problémák megoldására. Fittnesztermek, fogyasztótea termelők, éhségcsillapító hipnotizőrök mind ebből élnek. A strandon minden látszódik, nem lehet egy ügyes öltözködési trükkel eltüntetni a felesleges kilókat - vagy legalábbis nagyon nehezen lehet leplezni, és ha már az ember a strandra megy, akkor ne azzal foglalkozzon, hogy megőrizze a látszatot! Jó hír, hogy a súlyproblémákra a te kezedben van a megoldás, nem kell másokra várni, a még jobb hír pedig az, hogy igazából még pénzbe sem kerül. Főleg akkor vagy jó helyzetben, ha a téli lustálkodás miatt csak egy kis fazonigazításra van szükség a has, a combok vagy a fenék környékén. Tavasszal elő lehet venni a bringát, és ha csak a munkahelyedre biciklizel meg vissza, akkor az már napi közel egy óra mozgás, és még a buszbérlet vagy a benzin árát is megspóroltad! Persze most jönnek a kifogások, hogy nem jó a forgalomban biciklizni, meg hogy beleizzadsz a ruhádba, és nem jó egész nap az összeverejtékezett holmiban dolgozni… Kifogásokat könnyű gyártani! De megoldásokat sem sokkal nehezebb, főleg akkor, ha komolyan változtatni akarsz, és felszabadultan szeretnéd érezni magad a strandon! Úgyhogy hajrá! (Mellesleg éppen véletlenül böjti időszak van a hagyományos kalendárium szerint.) De akár maga a strandolás is lehet a formába hozás eszköze, hiszen az egyik legegészségesebb mozgásforma az úszás.

image004.png

3) Bőrradír

A bőr nem érzi túl jól magát a téli hónapokban, hiszen folyamatosan sok réteg ruha fedi, nehezen szellőzik, ezért könnyebben kialakulhatnak bőrbetegségek. Különösen azokon a testtájakon, ahol egyébként is sok verejtékmirigy található, vagy más okok miatt rosszabb a szellőzés, például a lábon. Nem túl kellemes élmény, és a többi strandoló felé sem szép gesztus, ha úgy kezdjük meg a strandszezont, hogy kezeletlen gombás fertőzéseket viszünk magunkkal a vízbe. Ezeket mindenképpen illik kikezelni még a strandszezon előtt, ha észrevesszük a bajt. De tavasszal érdemes ellátogatni egy bőrgyógyász szakemberhez akkor is, ha nincs semmilyen fertőzéses bőrbetegségünk, mert előfordulhat, hogy a szakember észrevesz olyan problémás anyajegyet vagy más elváltozást, ami a korai stádiumban még könnyen műthető, és jobb az ilyeneken átesni még a strandszezon előtt, és nem a partról nézni a vidám pancsolókat hátunkban a varratokkal!

pexels-photo-69198.jpeg

 

 

Forrás:

www.budapestgyogyfurdoi.hu

Képek:

www.szechenyifurdo.hu

www.pexels.com

süti beállítások módosítása