Fürdőmánia

Fürdőmánia

Csússz be a jóba

2022. augusztus 11. - fürdőmánia

Tipikus nyári tevékenység a strandolás, amelyet számos verzióban élvezhetünk: passzívan és aktívan egyaránt. Van, akit az tölt fel, ha fekszik vagy csak megmártózik a vízben és kényelmesen eszik, iszik, sütkérezik. Az örökmozgókat az teszi boldoggá, ha folyton csinálhatnak valami. Számukra a nyár aranykor, különösen akkor, ha csúszda rajongók. Hazánk nemzetközi viszonylatban nem tartozik a csúszdabirodalmak császárai közé, de számos helyszínen kínál elképesztően izgalmas kalandot.

A fejlődés folyamatos

Legyen szó az ország nyugati vagy keleti részéről Magyarországon mindenki megtalálja a számítását, ha csúszdázásról van szó. Egész évben nyitva tartó és szezonális helyszínek tucatjai állnak rendelkezése, ahol kis túlzással, szinte közvetlenül a felhők alatt kezdődhet a csúszdázás.Kicsik és nagyok, óvatosak és vakmerők egyaránt élvezhetik a gravitációt a magyar strandokon és fürdőlétesítményekben.

 girl-swimming-pool-water-slide.jpg

 

Számos csúszdafajta létezik: hagyma, kamikaze, családi, UFO, fekete lyuk, repülő szőnyeg, versenycsúszda- a variációk száma igazából végtelen, mindegyik csúszda másért vonzó. Legyen szó fiatalról vagy idősről, mindenki talál kedvére való csúszdát. Vannak csúszdák, amelyeket csak eszközzel használhatunk, mint szőnyeg vagy felfújható „fánk”. Utóbbi páros verzióban is létezik.

Az adrenalin gyorsan érkezik ilyenkor, a versenyszellem hamar eluralkodhat a strandolókon, így nem véletlen, hogy vannak, csúszdák, amelyek mérik a sebességet és azt, hogy milyen gyorsan érkezett le a lelkes csúszdázó. Sokan próbálkoznak a napi rekord felállításával, így akad olyan is, aki egész nap ennek a tevékenységnek hódol.

Egy kis csúszda etikett és a nagybetűs biztonság

Sokszor van úgy, hogy meglátja az ember ezeket a színes monstrumokat és ellenállhatatlanul hívogatnak, hogy engedjük át magunkat a felhőtlen szórakozásnak.

Nem árt azonban, ha számba vesszük, hogy mi az, amit érdemes átgondolnunk csúszdázás előtt. Előfordul, hogy nagy sorok alakulnak ki, ilyenkor is jó, ha a türelem erényét gyakoroljuk és szem előtt tartjuk, mindenki szeretne csúszdázni, méghozzá biztonságosan. Ne viseljünk órát, ékszert, szemüveget és ne legyen a zsebünkben semmi, különben könnyen elveszíthetjük kedvenc kiegészítőinket. Jogszabály írja elő, hogy bizonyos csúszdák mellé őrt kell állítani, aki figyeli, hogy az önfeledt szórakozás biztonságos körülmények között történjen és senkit ne érjen kellemetlen meglepetés.

 img_5131n.jpg

Minden csúszdának megvannak a sajátosságai, külön táblák figyelmeztetnek arra, hogy milyen szabályokat kell betartani.

Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő magasság, életkor és egészség. A legtöbb helyen 120 cm-es vállmagasság szükséges, illetőleg 14 éves kor alatt szülői felügyelet nélkül nem lehet használni a csúszdákat. Állapotos vendégek és mozgásszervi betegségben szenvedőknek egyáltalán nem engedélyezett, fertőző betegséggel se érkezzünk lazulni, a biztonság a legfontosabb.

Mielőtt elindulnánk, vegyük le a papucsot és anélkül sétáljunk fel a csúszdák tetejére.Szintén lényeges, hogy tartsuk az előírt távolságot, amit általában jelzőlámpa vagy személyzet irányít. Bármennyire is vonzó tud lenni egy kis vagányság és nem rendeltetésszerűen használni a csúszdát, fontos hogy tartsuk be az előírásokat és ne akarjunk fejjel lefelé, guggolva vagy épp a legszebb ékszereinkben és napszemüvegünkben csúszni.

A technikai biztonságról is jogszabály gondoskodik, a csúszdákat ugyanis bizonyos időközönként ellenőrizni kell, hogy megfelelnek-e az előírásoknak, így ipari alpinisták rendszeresen vizsgálják a csúszdák szerkezetét, állapotának épségét.

Programok százai várják nyáron a kikapcsolódni vágyókat, a csúszdázás egy igen komplex formája a felhőtlen szórakozásnak. A nyár még javában tart, a strandok tárt kapukkal várják a vendégeket, érdemes kihasználni az utolsó hónapokat. Szerencsére a hidegebb évszakokban sem kell nélkülöznünk a csúszdázás élményét, számos fürdő rendelkezik beltéri csúszdaparadicsomokkal.

 

Forrás:

https://www.palatinusstrand.hu/

https://zsory-furdo.hu/

 

 

süti beállítások módosítása