Fürdőmánia

Fürdőmánia

5 okos tipp, hogy jó fürdőruhát válassz

2018. június 22. - fürdőmánia

Nyakunkon a nyár! A férfiak természetesen kevesebbet kattognak ezen a témán, de a nők számára az egyik legnagyobb lelki megpróbáltatás, hogy megfelelő fürdőruhát válasszanak. Nem meglepő, hiszen a fürdőruhában látszik az, ami egész télen és tavasszal rejtve volt. Persze nem csak a fürdőruha fazonja számít, hanem az is, hogy jól működjön a ruhadarab, és egészséges maradjon a viselője. 

qpuu1lcvppfvcpeqce8xsoewx_zhfsv_vlvs0j9dl5imv_hqxpq2ib1hzq12ctr0r-obqkdkpth34n57ok_imsxsginttwmaxq1z-kz0asjsnjorkus7blhgxbf-66acjjz0rvwr677mjtzbm8ojnrlyo8pbdduxoun_9zqjrhzrml8ulze7q_s2048.jpg

1) Döntsd el, hol és mire akarod használni!

Bikini, trikini, egyrészes, tankini, tanga… Ezerféle fazon, látszólag lehetetlen dönteni, mert napozni nem jó egyrészesben, úszni a masnira kötős bikini nem alkalmas, ha meg csak flangálni akarsz a strandon, akkor nem szeretnéd, hogy minden kinn legyen. Persze vannak áthidaló megoldások is: strandszoknya, strandkendő, amit akkor dobsz magadra, mikor elmégy lángosozni, és a vízbecsobbanás előtt meg leveszed. Ugyanakkor meg divat a retró kötött fürdőruha, de abban lehetetlen vízbe menni. Lehet, hogy kemény tanács, de ha a pénztárcád elbírja, akkor érdemes különböző darabokat vásárolni a különböző helyzetekhez. Azért érdemes komolyan venni ezt a kérdést akkor is, ha csak női szeszélynek látszik, mert valóban komoly lelki stresszt okoz a legtöbb nőnek a strandon való jelenlét.

2) Ismerd önmagad!

Miből fakad a legtöbb probléma? Az önismeret hiányából. Ha az önértékelésedet és az alakodat nem tudod instant helyretenni, akkor legalább ne ronts a helyzeten! Ha nem akarod, hogy összesúgjanak a hátad mögött, akkor jobb tisztában lenni a realitással, és az alkatodhoz illő ruhadarabot választani. Éppen a fazonok sokszínűsége a garancia arra, hogy találhatsz magadhoz illő fürdőruhát. Igaz, hogy könnyű a tökéletes testű, sportos fiataloknak, de egy jól eltalált trikiniben, vagy egyberészesben azok is jól érezhetik magukat, akik már túl vannak a sportos fiatalság korán. Általános szabály, hogy nem szabad túlzásokba esni, amúgy is divat a visszafogottság. Semmi masni, semmi fodor, semmi felesleges rojt, a tangát meg csak akkor vedd fel, ha túl vagy valamilyen csúnya szakításon, és pasizni akarsz!

otbays9zwbpe0cakivjwet-xgwfs9fdulrwuo8z_znlw-xcb2sncsn-fotzindrj4wklnoc8omf3duatyhjevnoquz4oztgndma0hlrhpwthkuzdx2fhh2iwvs8044rz5xjss7id0pdbk8nijhwhev1ienbej1zfmoy_sopqjxvdt_icole_s2048.jpg

3) Tudd, milyen anyagból van!

Jöhetnek a praktikusabb tanácsok. Fürdőruhák számára a legalkalmasabb anyag a poliészter. Kevés nedvességet szív magába, kopásálló, hőálló. Poliamidból is készítenek fürdőruhát, de az kevésbé bírja a meleget, és könnyebben elveszíti a színét. A rugalmasság végett elasztánt is szoktak a fürdőruha anyagába keverni, de az is melegérzékeny anyag. Tehát ha mindenképpen érzékeny anyagból készült dekoratív ruhát veszel, akkor kíméld, szaunába ne menj benne, sokáig ne napozz benne, ne csúszdázz benne! Ha klóros, vagy sós vízben fürdesz, akkor utána azonnal mosd ki! Ha nem akarsz ezekre a szempontokra figyelni, akkor vegyél strapabíró anyagból készült fürdőruhát, vagy készülj fel rá, hogy egy szezont fog csak kibírni!

4) Nézz utána, honnan származik!

Ez azért fontos, mert vannak olyan színezőanyagok, úgynevezett azoszínezékek, amik egészségre károsak, rákot is okozhatnak, ezeket az EU-ban tilos használni, de afrikai vagy ázsiai import fürdőruhákban időnként előfordulnak. Győződj meg róla, hogy a választott fürdőruha megbízható forrásból származik-e? Természetesen nem vihetsz magaddal mobil labort minden vásárláshoz, de az eladóval való beszélgetésből, vagy netes böngészésből a semminél több derülhet ki.

svgpj8ohwipyup-v8ynnplx9kiujwmxipmnzvzx_evn06y1yxgfysisiwmu5u3x_yzozbs_5hxjzo1lwv3tmupth98hntxec_b8yt4o1413vo0je-f8jxjclb_o5oiqyi01qsn8pgzxcli4nyksddmps5v_vyuypsde9qxnpk4u5q9g46r8_s2048.jpg

5) Okosan használd!

Fő az egészség! Nem a fürdőruha a hibás, ha a nem megfelelő használat miatt betegszel meg. A fürdőruhával kapcsolatban az egyik alapvető elvárás, hogy ne szívjon magába sok vizet, és könnyen száradjon. Még ha a leggyorsabban száradó fürdőruhád is van, akkor sem szerencsés a nedves ruhát magadon viselni, mert a fürdőruhán belüli meleg, párás klíma tökéletes táptalaj a baktériumoknak és a gombáknak. A legokosabb az, ha a fürdőzés után azonnal lecseréled egy száraz strandruhára vagy másik fürdőruhára. A levetett fürdőruhát pedig azonnal érdemes kiöblíteni - nem csak a klór vagy a só anyagroncsoló hatása miatt, hanem a megtelepedő kórokozók eltávolítása miatt is.

 

www.budapestgyogyfurdoi.hu

süti beállítások módosítása